Direct naar inhoud

Jury en juryrapport

De juryleden en presentatrice

Leeshit 2018 werd gepresenteerd door Lotte Vogel (theatermaker).
De jury bestond uit Dennis Cup (Haerlems Bodem), Justin Le Bruyn (theatermaker), Mirjam Hildebrand (auteur).

Juryrapport

Download hier het juryrapport

Juryvoorzitter Dennis Cup

Dennis Cup

Dennis Cup (1982) is de stuwende kracht achter het online mediaplatform Haerlems Bodem en heeft een passie voor het creëren van online media. Hij onderneemt, schrijft, fotografeert, regisseert video's en maakt content voor www.haerlemsbodem.nl. Daarnaast brengt hij wekelijks de leukste, gekste en bijzonderste uitgaanstips van Haarlem en omstreken. Dit jaar is Dennis de voorzitter van de Leeshit-jury. Hij is wederom benieuwd hoe de scholen de verhalen uit de boeken gaan neerzetten in een performance. "Vooral het show element, creativiteit en hoe alles met elkaar samenvalt vind ik belangrijk in de uitvoeringen."

Jurylid Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand is auteur en kinderpsychologe. Ze heeft haar eigen praktijk in Haarlem en begeleidt daar zowel kinderen, jongeren als volwassenen.
In juni 2017 debuteerde zij met de Young Adult roman 'Voorlopers'. Deel twee 'De kracht van velen' komt 20 mei 1018 uit. Voorlopers werd derde bij de Hebban Awards YA 2017, won een Gouden Lettervreter 2017 en werd uitgeroepen tot Leestip van de Jonge Jury 2018. Daarmee maakt het kans op het winnen van de Jonge Jury (debuut)prijs. Stemmen kan tot 1 mei 2018 op de website van de Jonge Jury en middels stemansichten. Ook is er voor leerkrachten gratis lesmateriaal op te vragen via de website.
Eerder werden van Mirjam de prentenboeken 'Rumme Rups' en 'Opsekopse wereld' gepubliceerd.

Jurylid Justin Le Bruyn

Justin Le Bruyn

Justin le Bruyn, geboren in 1981 in Haarlem, is theatermaker, -docent en -coach. Hij regisseert bij verschillende gezelschappen en wordt ingehuurd als docent en coach bij o.a. middelbare scholen en culturele centra. Justin houdt ervan om boeken te lezen en als regisseur haalt hij zijn inspiratie uit goede romans en vindt hij het een uitdaging deze tot leven te wekken op het toneel. Hij is heel benieuwd hoe de scholieren dit met de verhalen uit de Leeshit-boeken aan gaan pakken en kijkt uit naar de presentaties.

Lotte Vogel presenteert voor de zesde keer de Leeshit

Lotte Vogel

Lotte Vogel is geboren en getogen in Haarlem maar woont nu in Amsterdam. Ze is actrice en theatermaker en speelt bij veel verschillende theatergezelschappen door heel het land. Dit jaar is ze te zien bij theatergroepen Het Houten Huis, Het Kleine Theater en Feikes Huis en speelt ze op de festivals Oerol, De Parade en Festival Over het IJ.
Lotte presenteert voor de zesde keer de Leeshitavond en doet dat met veel plezier. Ze heeft alle boeken gelezen en er weer van genoten! "Het is elke keer weer zo verrassend waar de leerlingen mee komen. Heel mooi om de samenwerking en het spelplezier te zien op deze mooie avond!"


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit