Direct naar inhoud

Juryrapport Leeshit 2015, de jury en de prijzen

Juryrapport

Download hier het juryrapport.

De jury

De jury bestond uit Linde van Tienen, José Schekkerman en Inge Hinloopen. Merijn Schipper was helaas verhinderd.

De prijzen

Eerste prijs
De Leeshit wisseltrofee en € 1000, -, door de klas te besteden aan een cultureel georiënteerde excursie of uitje, zoals theater, een muziekpodium, workshop of museum.

Tweede prijs
Een rondleiding en film- of theaterbezoek in de Toneelschuur Haarlem voor de hele klas.

Derde prijs
Een schrijver op school op bezoek!

Lotte Vogel presenteerde Leeshit 2015

v

Lotte Vogel(geboren in Haarlem) is actrice en theatermaker. Ze speelt al sinds 2002 bij verschillende theatergezelschappen door heel Nederland. Dit jaar speelt ze bij Het Houten Huis in de voorstelling Vuurtoren Wacht en bij Feikes Huis de voorstelling Tik Tak Slaap. Ook is ze te zien op de festivals Oerol en Over het IJ.
Lotte volgde een opleiding tot jongeren coach.
Het is al de derde keer dat zij de Leeshit presenteert en dat vindt ze erg leuk! 'De boeken waren, ook dit jaar, weer super goed, dus als je nog een cadeau zoekt: koop een boek van de Leeshitlijst!

Jurylid Linde van Tienen

v

Linde van Tienen (Haarlem, 1987) heeft gestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in de richting van Theaterdocent.
Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als theatermaker en -docent op verschillende middelbare scholen, basisscholen en jeugdtheaterscholen.
Momenteel geeft ze les bij de Wereld Kindertheater en geeft ze lessen drama op het Stedelijk Gymnasium en maakt ze hier grote toneelproducties. Ook begeleidt ze leerlingen die als profielwerkstuk vanuit een boek een toneelstuk maken. Dit jaar regisseert ze Alice in Wonderland in de Stadsschouwburg waarbij 90 leerlingen meespelen, dansen en zingen.

Jurylid José Schekkerman

v

José Schekkerman ontdekte haar liefde voor theater toen ze zelf op de middelbare school in Haarlem zat. Ze volgde vervolgens vele musicallessen en speelde voorstellingen met diverse groepen. Een paar jaar lang stond ze bijna dagelijks op het podium met verschillende voorstellingen bij Center Parcs.
Na haar studie Vrijetijdsmanagement ging ze zelf musicallessen geven waarbij ze voornamelijk met kinderen en jongeren werkte.
In 2012 besloot ze haar theaterwerk op een laag pitje te zetten en aan de slag te gaan bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Als leesconsulent werkt ze daar nu samen met basisscholen om zoveel mogelijk kinderen de mooiste verhalen en het plezier van lezen te laten ontdekken.

Jurylid Merijn Schipper

Foto: Jan Glas

Merijn Schipper (Rome, 1980) dicht en modereert, is redacteur van Awater en recenseert voor onder meer de boekenkrant en de Poëziekrant. Omdat hij van boeken maar niet genoeg kan krijgen, werkt hij ook nog bij Boekhandel Bijleveld te Utrecht.
Met zijn gedichten was hij bijvoorbeeld te zien op De Parade, Dichters in de Prinsentuin en Lowlands.
Hij geeft dichtworkshops aan kinderen en zijn dierbaarste kinderboek is De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren.
Merijn is voor de tweede keer jurylid bij de Leeshit!


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit