Direct naar inhoud

Fotoboek Leeshit 2013 Online!

13

De theaterzaal van het Coornhert is goed gevuld.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vv

.

vvv


.

vv

.

vv


.

Lotte Vogel presenteerde Leeshit 2013

Lotte Vogel

Lotte Vogel (geboren in Haarlem) is actrice en theatermaker. Lotte werkt bij verschillende theater-gezelschappen door het hele land als actrice. Zij maakte voorstellingen voor festivals als Oerol en Boulevard. Zomer 2012 speelde ze op het festival Mysteries op Marken van Speeltheater Holland uit Edam. Ook geeft ze dramalessen op middelbare scholen en theateropleidingen en heeft ze een opleiding afgerond om jongeren te coachen die met rouw en verlies te maken hebben. In 2012 was Lotte jurylid bij de Leeshit.

Klas G3B van het Sancta Maria over Gevaarlijk spel

Nadat we bij Nederlands de boeken hadden gelezen zijn we bij drama aan de slag gegaan om een toneelstuk te bedenken. Eerst hebben we uit ieder boek de vijf belangrijkste momenten gekozen. Daarna hebben we gekeken waar deze momenten elkaar overlappen. Toen zijn we allemaal in kleine groepjes scènes gaan bedenken en hebben deze voor elkaar gespeeld. Daarna gingen we de ideeën die iedereen over de gespeelde scènes had bespreken en uitwerken. De rolverdeling ontstond eigenlijk vanzelf. Iemand die een bepaalde rol in een scene speelde bleef deze vaak spelen. Het bedenken van de scènes was erg leuk. Het verbeteren van de scènes is soms hard werken maar het was wel leuk dat je het steeds beter zag worden en het verhaal daardoor duidelijker werd. Wat natuurlijk ook leuk was, is dat één van de boeken zich in Haarlem afspeelt en dat het over leeftijdsgenoten gaat.

Klas B1A van het Haarlem College over Alleen...online

Boeken bekeken…besproken…besloten om Pas op, Tirza! en Webcam girls te lezen én te spelen. Meedoen met Leeshit is spannend en leuk tegelijk. Dus volop zin om te beginnen en mee te denken met het samenbrengen van de twee verhalen tot één.
In de Nederlandse les is geleerd om elke (lees)tekst met de 5 W-vragen en H-vraag beter te begrijpen. Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe? Het bleek dat deze twee titels goed bij elkaar pasten.
Met regisseur Jonas, die voor extra leesboeken zorgde uit verschillende bibliotheken, en regisseuse Nena, kwam er een toneelscript tot stand dat nog vele keren werd herschreven en aangepast. Mañana wilde graag zingen, Kawtar had zin om te dansen en Elles kon een kunstje vertonen. Zo veel ideeën, zo veel tips…en dat alles in een toneelstukje van vijftien minuten!

Klas 1B van het Schoter over So you think you can write?

De finale zal gaan tussen de schrijvers Kevin Brooks, Caja Cazemier en het echtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten…maar waar is Marianne?
Het wordt een heftige strijd tussen de hoofdpersonages uit de boeken en de schrijvers. Achter de schermen ontmoeten zij elkaar en raken verwikkeld in elkaars (digitale) leven. Waar is Marianne Hoogstraaten en wat is er mis met de digitale uitslag, is er sprake van sabotage?
Wat weten de webcam girls hiervan en wat doet de iboy Gang in hun kleedkamer?
De 23 leerlingen hebben in drie verschillende productiegroepen de scènes geschreven. Ieder groepje bestond uit lezers van de drie boeken. Vanuit de samenvattingen zijn het mooiste beeld, de meest pakkende zin en het ontroerendste moment bepaald. Hier zijn de scènes uit ontstaan. Tijdens de lessen Nederlands en drama werd er geschreven, gefilmd en gerepeteerd.

Klas 2tlc van het Coornhert over Tirza!

Het verhaal is een mix van de boeken Pas op, Tirza! en Offline.
Limi (gespeeld door Dounia Lajlufi) en Tirza (gespeeld door Raisa ten Brink) zijn goede vriendinnen. Aan hun vriendschap komt abrupt een einde als Tirza Limi toevoegt aan een chatgesprek met Jochem (gespeeld door Bas Roos). Tirza is in de wolken en denkt in Jochem de ware liefde te hebben gevonden, maar Jochem heeft heel andere plannen. Hij blijkt niet de lieve jongen te zijn die Tirza in hem zag, maar een doordachte player die elk meisje - en dus ook Limi, de vriendin van Tirza - met zijn mooie woorden weet in te pakken...Hoe zal dit aflopen?

Klas 1Ga van het ECL over De toekomst in het verleden

Dit stuk is gebaseerd op het boek iBoy van Kevin Brooks en The future of us van Jay Asher. Het stuk gaat over Tom en Lucy die in 1996 in aanraking komen met de boze wereld van Facebook. Terwijl Lucy probeert haar toekomst te beïnvloeden, raakt Tom verslaafd aan een computerspel en door steeds een level hoger te komen komt hij terecht in 2013. Daar komt de superheld iBoy om de hoek kijken.
Een spel tussen het verleden en de toekomst en de toekomst en het verleden.
Het stuk is geschreven door leerlingen uit de klas en alle leerlingen hebben de boeken enthousiast verslonden!
De regie, special effects, decor en muziek: de leerlingen doen alles zelf!


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit