Direct naar inhoud

Leeshit 2013 juryrapport en prijzen

Juryrapport

De jury, Sanne Gerritsen, Sophie Kienhuis en Anouk Saleming heeft lovende woorden voor alle klassen en hun presentaties!

Prijzen

De wisseltrofee

Eerste prijs
De Leeshit wisseltrofee en €1000, -, door de klas te besteden aan een cultureel georiënteerde excursie of uitje, zoals theater, een muziekpodium, workshop of museum.

Tweede prijs
Een rondleiding en film- of theaterbezoek in de Toneelschuur Haarlem voor de hele klas.

Derde prijs
Een schrijver op bezoek in de klas!

Jurylid Anouk Saleming

v

Anouk Saleming studeerde in 1999 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem als docent drama/ regisseur. Zij vervolgde haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om zich te specialiseren in het vak dramaschrijven. In 2005 ontving Anouk voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium en in 2012 won zij met het stuk 'Runnin'Blue' de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes. Anouk schrijft en regisseert voor verschillende gezelschappen. Ook geeft zij les in schrijven, regisseren en spelen op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Jurylid Sanne Gerritsen

v

Sanne Gerritsen is docent maatschappij- leer. Voor haar afstuderen deed zij onderzoek naar het nut van cultuureducatie binnen het vak maatschappij- leer. Haar scriptie is genomineerd voor de scriptieprijs 2013 van de opleidingen maatschappijleer Nederland.
Eind jaren '90 deed zij de vooropleiding van de theaterschool in Utrecht. Daarna werkte zij als actrice bij toneelgezelschappen als Klassekunst en een productiehuis voor educatieve voorstellingen in het voortgezet onderwijs.
Leeshit combineert twee grote passies van Sanne: lezen en kunst!

Jurylid Sophie Kienhuis

v

Sophie Kienhuis werkt als Autonoom Dansend Kunstenaar, choreografe, danslerares en (dans-)theatermaaktster.
Sophie heeft zich na haar afstuderen aan de dansacademie aan de AHK ontwikkeld als een culturele duizendpoot. Ze was te bewonderen in kleinkunstvoorstellingen met Max Douw, liep stage bij Jan Fabre, danste voor Spinvis, zat in een jeugdvoorstelling van Merkx en dansers, maar werd vooral beroemd en berucht met haar eigen werk, waarin ze een speelse combinatie maakt tussen dans en door haar geschreven teksten. Met deze multi-disciplinaire voorstellingen stond ze op festivals en theaters door heel Nederland.
Naast de optredens maakt ze choreografieën en geeft ze danslessen in Haarlem (via Hart en bij XLDance), Utrecht en Hilversum.
Via Stichting Het bedrijf Sophie heeft ze poëzieprojecten georganiseerd waarin middelbare scholieren een presentatie maakten van een gedicht.
Sophie zat eerder in de jury van de dans-HIT.


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit