Direct naar inhoud

Leeshit 2014 juryrapport en prijzen

Juryrapport

De jury had lovende woorden voor alle presentaties. Lees het in het juryrapport!

De jury

De jury bestond uit Sophia Kienhuis, Susan Tromp en Merijn Schipper.

De prijzen

De wisseltrofee

Eerste prijs
De Leeshit wisseltrofee en € 1000, -, door de klas te besteden aan een cultureel georiënteerde excursie of uitje, zoals theater, een muziekpodium, workshop of museum.

Tweede prijs
Een rondleiding en film- of theaterbezoek in de Toneelschuur Haarlem voor de hele klas.

Derde prijs
Een schrijver op school op bezoek!

Jurylid Sophia Maria Kienhuis

v

Sophia Maria Kienhuis is werkzaam als uitvoerend podium-kunstenaar. Ze maakt dansvoor- stellingen met tekst, zang en 'alles dat het verhaal nodig heeft'. Sinds haar afstuderen aan de dansacademie van de Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam, heeft ze opgetreden op vele festivals en podia door heel Nederland, met haar eigen werk en voor andere kunstenaars zoals Spinvis. Naast haar werk als danser/ podiumkunstenaar, geeft Sophia ook dansworkshops door heel Nederland en heeft ze in jury's van danswedstrijden gezeten in binnen- en buitenland.
In haar werk als dans- en musicaldocente en choreograaf werkt Sophia veel met taal als performancemiddel. Ook in dit tweede jaar als jurylid zal haar focus liggen op performatatief taalgebruik: hoe brengt een klas een verhaal voelbaar tot leven?
Nieuwsgierig geworden naar het werk van Sophia Maria Kienhuis? Kijk gerust een keer op haar facebookpagina (Sophia Maria), website (ikbensophie.com) of You Tube.

Jurylid Merijn Schipper

v

Merijn Schipper (Rome, 1980) dicht, modereert, redigeert en recenseert (o.m. voor www.8weekly.nl, Boekenkrant, Awater en Poëziekrant). Zit in de redactie van Het Literatuurhuis (vroeger 't Poëziecircus). Omdat hij van boeken maar niet genoeg kan krijgen, werkt hij ook nog bij Boekhandel Bijleveld te Utrecht. Hij trad op uiteenlopende plekken op waaronder De Parade, Het Huis van de Poëzie en Lowlands. Merijn geeft aan kinderen dichtworkshops en zijn dierbaarste kinderboek is De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren.

Jurylid Susan Tromp

v

Susan Tromp is in 1983 geboren in Haarlem. Toneelspelen is haar passie en heeft zij altijd al erg leuk gevonden. Sinds 2007 staat Susan voor de klas op basisschool de Peppelaer in Haarlem. Momenteel heeft ze een groep 8 en één dag in de week groep 1/2. In haar vrije tijd sport ze veel en speelt ze zelf toneel. Daarnaast geeft ze wekelijks dramalessen op school. En niet te vergeten regisseert ze de eindmusical in groep 8. Dit doet ze met veel passie en plezier. Ze vindt het heerlijk om kinderen iets mee te geven op acteergebied! Susan is graag jurylid voor de Leeshit en is erg benieuwd wat voor mooie producties de klassen gemaakt hebben

Lotte Vogel presenteerde Leeshit 2014

v

Lotte Vogel(geboren in Haarlem) is actrice en werkt sinds haar afstuderen aan de Toneelschool bij veel verschillende gezelschappen in het land. Ook maakte ze zelf voorstellingen voor onder andere Oerol en Boulevard. Ze geeft dramalessen aan jongeren en heeft een jongeren coachopleiding afgerond. Op dit moment speelt Lotte bij het theatergezelschap Het Houten Huis in de voorstelling Beet! en deze zomer speelt ze weer op Oerol in de voorstelling van Thabi Mooi. In 2012 was Lotte jurylid bij de Leeshit en voor het tweede jaar op rij verzorgt zij de presentatie.


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit