Direct naar inhoud

Voor wie is de Leeshit bestemd?

Leeshit is bestemd voor leerlingen/klassen uit de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen.

De Leeshit biedt scholen de kans om met leerlingen actief met jeugdliteratuur bezig te zijn. Met elkaar maken zij een presentatie van twee boeken. De leerlingen worden uitgedaagd om over het thema en de personages na te denken. Hiervoor is een goede samenwerking, kritisch denken en creativiteit noodzakelijk. Voor de vorm kunnen zij natuurlijk ook voor moderne communicatie kiezen, bijvoorbeeld film, animatie, blog of vlog.
De 21e vaardigheden worden volop door de leerlingen toegepast op hun weg naar de uitvoering op 20 maart. Je kunt dit doen tijdens de lessen Nederlands, drama, muziek, beeldende vorming of CKV.

Leeshit is een begrip in Haarlem. Jaar na jaar blijkt dat de formule aanslaat bij leerlingen en docenten en ook bij familie en vrienden die altijd in grote getale aanwezig zijn op de afsluitende presentatieavond.

De volgende scholen sturen wij nieuws over onze activiteiten en (jaarlijks) een uitnodiging voor deelname aan de Leeshit:

College Hageveld
Coornhert Lyceum
Daaf Gelukschool
Eerste Christelijk Lyceum
Haarlem College
Haemstede-Barger
Hartenlustmavo
Het Schoter
Kennemer Lyceum
Lyceum Sancta Maria
Mendel College
Montessori College Aerdenhout
Paulus Mavo
Rudolf Steiner College
Stedelijk Gymnasium
Sterrencollege

Wilt u, als school of docent, op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Van nieuwe activiteiten brengen wij scholen (via de bij ons bekende docenten) altijd op de hoogte. Dat doen we per post en/of e-mail.

Indien u onze berichten wilt ontvangen, geef dan uw contactgegevens door.


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit